Nalewka czosnkowa
Nalewka czosnkowa Składniki:
1 główka czosnku ( 50g ) , 0,2 l 40% wódki
Wykonanie:
Obierz wszystkie ząbki czosnku i drobno je posiekaj. Przełóż czosnek do butelki lub słoika, a następnie zalej wódką. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia.
Zastosowanie i Dawkowanie:
alewkę stosuje się przy obniżonej odporności oraz nadciśnieniu. Zalecana dawka to 10 kropli dziennie przez dwa tygodnie. Następnie należy zrobić miesięczną przerwę i w razie potrzeby powtórzyć kurację.
Informacje tu zamieszczone pochodzą z ogólnodostępnych źródeł, nie są poradą medyczną, ani paramedyczną. Zawsze konsultuj się z lekarzem.
Jeśli wolisz oglądać to zapraszam do obejrzenia
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie zapraszam do oglądania
Opublikuj komentarz