Jajecznica z pokrzywą

0 Comments

Składniki:

Garść świeżych lub mrożonych liści pokrzywy zebranych przed kwitnięciem,

1 łyżka oliwy z oliwek

jajka

pieprz

sól

ząbki czosnku

natka pietruszki lub szczypiorek

Sposób przygotowania:

  1. Zerwane liście pokrzywy przepłukaj. Jajka wbij do miseczki i rozkłóć
  2. Czosnek drobno posiekaj
  3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, podsmaż czosnek
  4. Wrzuć pokrzywę i duś podobnie jak szpinak, do momentu, aż zmniejszy swoją objętość i będzie miękka.
  5. Wlej jajka dopraw pieprzem i solą, mieszaj aż do ścięcia. Całość możesz posypać posiekanym szczypiorkiem bądź natką pietruszki.

Łatwy.    15 minut          2 osoby

Jeśli wolisz oglądać to zapraszam do filmiku 🙂

Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *