Wino z czosnkiem niedźwiedzim

0 Comments

Składniki:

Garść świeżego czosnku niedźwiedziego

750 ml białego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

pełną garść świeżych liści czosnku niedźwiedziego gotuj w winie przez 10 minut, po zagotowaniu przecedź. Możesz lekko dosłodzić miodem do smaku. Przelej do ciemnej butelki.

Sposób użycia:

Pij kilkakrotnie w ciągu dnia małymi łykami. Wino rozpuszcza flegmę oraz ułatwia jej wydalanie.jest pomocne przy gruźlicy płuc i obrzękach, chronicznych infekcjach oskrzelowych, zapaleniu zatok bocznych nosa, przy zatkanym przez katar nosie.

Źródła:

Przepis pochodzi ze starego przedwojennego kalendarza zielarskiego

Jeżeli wolisz oglądać to zapraszam do filmiku :

Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *