Kuchnia Przepisy sałatki, zupy, startery burak czerwony, fasola, kapusta kiszona, marchewka, sałatka Marta 16 stycznia 2023 0 Komentarze Sałatka Swietłany z burakiem Składniki:70 dkg kapusty kiszonej lub ogórek kiszony albo jedno i drugie,50 dkg fasoli białej średniej lub dużej,3 średnie lub duże buraki,3 ziemniaki,2 marchewki,1 duża cebula czerwona,8 łyżej oliwy z oliwek,sólpieprz1 łyżeczka tymiankuSposób przygotowania:fasolę moczymy w osolonej wodzie ok. 12 godzin wcześniej,odlewamy wodę z moczenia fasoli, nalewamy nową, gotujemy ją do miękkości, solimy pod koniec gotowania – 1 łyżka soli,buraki pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st., góra dół, przez ok. 1 – 1,5 godziny,ziemniaki i marchewkę gotujemy w łupinach – ok. 35 – 40 minut.ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę,buraki kroimy w grubszą kostkę,cebulę kroimy i drobną kostkę,kapustę kiszoną odciskamy z wody i kroimy,łączymy wszystkie składniki,dodajemy oliwę z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczkę tymianku,mieszamy całość.poziom średni, czas przygotowania 15 hSmacznego! Jeśli wolisz zobaczyć jak powstaje sałatka to zapraszamy na filmik
Opublikuj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Komentarze Imię i nazwisko E-mail Zapamiętaj moje dane w tej przeglądarce podczas pisania kolejnych komentarzy. Δ
Bez kategorii Fitoterapia/zielarstwo Maści, kremy, żele Produkty Tonik z pietruszką rozjaśniający cerę
Opublikuj komentarz