Ładowanie

Konfitura z aronii

Składniki:

1 kg owoców aronii

0,5 kg cukru

Sposób przygotowania:

  1. Owoce umyj i zanurz na 5-10 minut we wrzącej wodzie
  2. Owoce włóż do garnka i zasyp cukrem i zalej wodą tak aby były przykryte
  3. Gotuj na wolnym ogniu, aż owoce staną się przejrzyste
  4. Gotową konfiturę przełożyć do gorących słoików.

Poziom średni, czas przygotowania 50 minut

przepis pochodzi z książki Z. Aleksiejczyk, Z. Kawecki ,, Owoce z mojego ogródka”

Moje motto: Syr, 38:4,,Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził.'' Od dziecka pasjonują mnie zioła. Wychowałam sie na wsi, mama przekazała mi wiedzę o ziołach, którą ona pozyskała od babci. Jestem fitoterapeutka i art terapeutką. Należę do Międzynarodowego Stowarzyszenia św. Hildegardy.

Opublikuj komentarz

Verified by MonsterInsights