Sok z aronii

0 Comments

Składniki:

2 kg owoców aronii

2 szklanki soku z malin

2 kg cukru

3 cytryny

3 litry wody

Sposób przygotowania:

  1. Owoce aronii umyj i włóż do garnka
  2. Owoce zalej połową wody i gotuj na mały ogniu przez 25 minut
  3. Odstaw na noc
  4. Rano wyciśnij sok przez praskę do ziemniaków i przecedź przez sitko
  5. Przeciśniętą część owoców zalej pozostałą połową wody i gotuj przez 20 minut na małym ogniu
  6. Przecedź sok przez sitko i połącz z pozostałym sokiem
  7. Do całości dodaj cukier, sok malinowy i wyciśnięty sok z cytryn
  8. Wymieszaj i gotuj przez 5 minut
  9. Sok rozlej do ciemnych butelek i postaw do góry dnem.
  10. Poczekaj do ostudzenia butelek i umieść je w chłodnym miejscu. Poziom średni, czas przygotowania 2 dni przepis pochodzi z książki A. Pawłowski, D.Szeląg ,, Naturalne leczenie”
Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *