Nalewka z aronii II

0 Comments

Składniki:

1 kg owoców aronii

20 sztuk liści wiśni lub czarnej porzeczki

1 kg cukru

1 l wódki 45% wodki

1/4 szklanki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. owoce umyj
  2. owoce włóż do garnka i zalej wodą, tak by były przykryte,
  3. wsyp cukier
  4. garnek ustaw na kuchence i gotuj przez 20 minut
  5. po ostudzeniu wlej wódkę i sok z cytryny
  6. Odstaw na tydzień
  7. Po tygodniu przecedź i przelej do ciemnych butelek
  8. Odstaw na miesiąc, aby nalewka dojrzała

poziom łatwy, czas przygotowania 50 minut

przepis pochodzi z książki Aliny Stradeckiej ,,Nalewki Lecznicze”

Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *