BANANA BREAD

0 Comments

Składniki:

4 średniej wielkości dojrzałych bananów
425 gramów mąki uniwersalnej
300 gramów brązowego cukru
133 gramy niesolonego masła
10 gramów sody oczyszczonej
25 gramów migdałów
250 ml mleka
10 ml ekstraktu waniliowego
4 średniej wielkości jajka
1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie obierz banana i umieść go w misce, w której można go wygodnie rozgnieść.
  2. Gdy banan zmiażdży się do pożądanej konsystencji; Dodaj 425 gramów mąki All Purpose i kontynuuj mieszanie.
  3. Rozpuść 133 gramy niesolonego masła na małej patelni; odstawić na kilka minut, aż ostygnie. Następnie możesz dodać to do miski, w której banan i mąka są dobrze wymieszane.
  4. Gdy masło odpowiednio rozpuści się w bananach i mące, dodaj 300 gramów cukru i kontynuuj mieszanie; Dodaj 250 ml mleka, 4 jajka średniej wielkości, 10 gramów sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę soli i 10 ml ekstraktu waniliowego, a następnie mieszaj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
  5. Po wymieszaniu wszystkich składników. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
  6. Przygotować keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować masłem odpowiednią ilość masła. Następnie napełnij patelnię mieszanką chleba bananowego w odpowiedniej ilości i możesz dodać według preferencji. (Do mojego chleba bananowego dodaję blanszowane migdały na wierzchu)
  7. Piecz chlebek bananowy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Poziom trudny/1 godzina i 30 minut na przygotowanie/ Odpowiednie dla 6-10 osób.

Jeśli chcesz zobaczyć, jak przygotowujemy ten pyszny Chleb Bananowy, zapraszamy do obejrzenia całego filmu i nie zapomnij polubić i zasubskrybować Artemisia Channel. Komentarze i sugestie są mile widziane na naszej stronie. To może nam pomóc, ulepszyć nasz kanał, aby zapewnić Ci najlepsze informacje, jakie możemy dostarczyć. Dziękuję.

Korzyści z bananów są również napisane na naszym kanale. Zapraszam do czytania.

 

Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *