Macerat glistnikowy – Maceratio Chelidonii

0 Comments

Składniki:

1 część świeżego ziela lub świeżych mielonych korzeni 

3 części ciepłej wody

Przygotowanie:

1 część świeżego ziela lub świeżych mielonych korzeni zalać 3 częściami ciepłej wody, odstawić na 5 godzin, przecedzić. UWAGA: Przechowywać w lodówce, nie dłużej jednak jak 3 dni. Macerat można zakonserwować alkoholem 40% (proporcja 1:1).

Stosowanie:

Stosować jako płukanka, do lewatyw i przemywania skóry. Okłady z maceratu wykazują działanie przeciwbólowe i znieczulające na skórę.

UWAGA: STOSOWAĆ TYLKO ZEWNĘTRZNIE

Źródło:

https://rozanski.ch/forum/index.php?topic=8176.0

Jeśli wolisz oglądać to zapraszam na filmik

Categories:
Facebook Pinterest Linkedin Tweet

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *