50 g suszonej mięty, 2 szklanki czystej wódki
Suszone ziele mięty wsypać do litrowego słoika i zalać alkoholem. Macerować przez 14 dni, od czasu do czasu wstrząsając słoikiem.
Po tym czasie przecedzić i odcisnąć. Przechowywać w ciemnej buteleczce.
Jeśli wolisz oglądać to kliknij w ten link
Moje motto: Syr, 38:4,,Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził.'' Autorka serwisu Artemisia.pl oraz edukacyjnego vloga na YouTube, poświęconych ziołom, fitoterapii i tradycyjnej wiedzy zielarskiej. Od lat popularyzuje odpowiedzialne korzystanie z roślin leczniczych, łącząc doświadczenie praktyczne, źródła historyczne oraz współczesne opracowania. Należę do Międzynarodowego Towarzystwa Hildegardy. Publikowane treści mają charakter edukacyjny i nie zastępują porady medycznej.