Ładowanie

Miód pokrzywowy

Składniki:

50 g suszonych liści pokrzywy

50 g suszonych liści orzecha włoskiego

2 szklanki miodu

kawałek suszonej skórki pomarańczy

Sposób przygotowania:

  1. suszone liście zmiel w elektrycznym młynku do kawy
  2. miód ogrzej nie dopuszczając do wrzenia
  3. zewnętrzną stronę skórki zetrzyj na drobnej tarce
  4. dodaj sproszkowane liście i startą skórkę do miodu

sposób przygotowania łatwy, czas 30 minut

przepis pochodzi z książki Aliny Stradeckiej ,,Nalewki Lecznicze”

Moje motto: Syr, 38:4,,Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził.'' Od dziecka pasjonują mnie zioła. Wychowałam sie na wsi, mama przekazała mi wiedzę o ziołach, którą ona pozyskała od babci. Jestem fitoterapeutka i art terapeutką. Należę do Międzynarodowego Stowarzyszenia św. Hildegardy.

Opublikuj komentarz

Verified by MonsterInsights